Koktélokhoz kiváló a gyümölcsös ír whiskey
Mi sem lehetne kellemesebb a nyári estéken vagy a fárasztó munkanapok után, mint egy hűsítő pohár alkohol tisztán elfogyasztva! Társaságban, ismerősök, barátok vagy a családtagok körében nagyszerű választás egy üveg ír whiskey, amit többnyire rézüstökben párolt malátából vagy árpából, valamint finomított gabonából kevernek. Az első ír származású különlegesség 1405-ben jelent meg, amit annak idején aqua vitae-nak neveztek el. Akkoriban gyógyszerként alkalmazták. Az ír whiskyről elterjedt elmélet volt, hogy maga Szent Patrik találta fel.
1913-ban bemutatták, hogy a sörből desztillált gabonapárlatok már a 14 századi Európában jelentek meg. Akkortájt az ír whiskey gabonából és borból lett előállítva. Ma már igazi márkanévvé alakult. Aki ragaszkodik a minőséghez, az mindenképp döntsön az ilyen típusú ital mellett! Az ír whiskey választék annyira széles, hogy biztos mindenki megtalálja a számára megfelelő változatot. Aromája gyümölcsös, lecsengése fűszeres és koktélokhoz is nagyszerűen felhasználható.